توصیه های تغذیه ای سوزش سردل در بارداری

سوزش سر دل

ترش کردن و سوزش معده، یک رخداد معمول در اواخر بارداری است و معمولا در شبها روی میدهد. بازگشت اسید معده به مری موجب سوزش انتهای مری می شود و به دلیل این که قسمت انتهایی مری در نزدیک قلب است از این حس سوزش به عنوان (سوزش قلب) یاد می شود و این سوزش ربطی به قلب و یا کار آن ندارد. در بیشتر موارد این مسئله به دلیل بزرگ شدن رحم و فشار آن بر روده ها و معده و نیز شل شدن اسفنکتر مری و بازگشت محتویات معده به داخل مری ایجاد شده و باعث احساس سوزش میشود. این عارضه با خوردن غذای زیاد و تشکیل گاز، شدت می یابد.

توصیه میشود:

غذا در وعده های کوچک و متعدد (هر 2 تا 3 ساعت) مصرف شود.

به جای استفاده از مواد غذایی سرخ کرده، از غذاهای آب پز و یا کبابی استفاده کنید.

غذا به آرامی و در محیطی با آرامش میل شود.

از خوردن غذاهای حجیم قبل از خواب اجتناب شود.

از نوشیدن آب و مایعات در حین غذا و یا بلافاصله پس از اتمام غذا خودداری شود. آب و مایعات را میتوان 2-1 ساعت پس از صرف غذا میل نمود.

پس از صرف غذا کمی پیاده روی کنید.

رژیم غذایی باید پرپروتئین و بدون قندهای ساده باشد.


همچنین بخوانید:

کلینیک درمان ناباروری ریحانه | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


رژیم غذایی بایدکم چرب و حاوی مقادیرکمی از غذاهای سرخ شده، سس های خامه دار، آبگوشتهای چرب غلیظ، گوشتهای پرچرب، شیرینی ها و مغزها باشد.

از غذاهای ادویه دار، به خصوص ادویه تند، کمتر استفادهکنید. هر چه غذا ادویه کمتر و طعم ملایم تری داشته باشد، ترشح اسید معده را کمتر تحریک میکند.

مصرف غذاهایی نظیر نعناع، پیاز، سیر، چاشنی ها، شکالت، قهوه، چای، نوشابه های گازدار و سایر نوشیدنی های حاوی کافئین را قطع کرده و به جای آن آب بنوشید. در صورت مصرف چای، از چای پررنگ اجتناب کرده و بجای آن از چای کم رنگ حداکثر 2-3 فنجان در روز استفاده شود.

غذاهای مایع همانند آش و سوپ مصرف نکنید.

پس از صرف غذا یا آشامیدن، از دراز کشیدن یا خم شدن به جلو پرهیز کنید.

در هنگام استراحت زیر سر را بالاتر از سطح بدن قرار دهید.

از دراز کشیدن 2-1 ساعت بعد از خوردن یا آشامیدن به ویژه قبل از خواب و بلافاصله بعد از غذا اجتناب کنید.

در صورتی که با رعایت همه اصول فوق، سوزش سر دل همچنان ادامه داشت، به پزشک مراجعه نمائید.


 

سوزش سر دل




  • 1403/11/20 - 12:34
  • 3184
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
زایمان بی درد

دوره‌های آموزشی ویژه مادران باردار، زایمان بی درد

توسعه خدمات زایمان بدون درد در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

00:00
00:00
دانلود
توسعه خدمات زایمان بدون درد در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت  
 
در راستای اجرای بند "چ" ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، توسعه خدمات زایمان بدون درد به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی حوزه سلامت مادران باردار در دستور کار قرار گرفته است. این اقدام با هدف کاهش درد و استرس ناشی از زایمان و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی به مادران انجام می‌شود.  
 
یکی از برنامه‌های کلیدی در این زمینه، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مادران باردار است. در این دوره‌ها، مادران با فرایند زایمان و انواع روش‌های زایمان بدون درد آشنا می‌شوند. این آموزش‌ها با حضور کارشناسان مجرب بیهوشی و در کنار کلاس‌های آموزش زایمان فیزیولوژیک، در مجتمع خیرین سلامت ارائه می‌گردد.  
 
هدف از این آموزش‌ها، افزایش آگاهی مادران باردار و توانمندسازی آنان برای انتخاب روش‌های زایمانی مناسب و کم‌تهاجم است. این اقدام گامی مهم در جهت تحقق اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بهبود شاخص‌های سلامت مادر و نوزاد به شمار می‌رود.  
 
مسئولان بهداشتی تاکید کرده‌اند که توسعه این خدمات نه تنها به کاهش درد و اضطراب مادران کمک می‌کند، بلکه نقش موثری در افزایش رضایتمندی خانواده‌ها و تشویق به فرزندآوری خواهد داشت. انتظار می‌رود با تداوم این برنامه‌ها، شاهد ارتقای کیفیت خدمات زایمان در سراسر کشور باشیم.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار، اطلاعیه ها و مناسبتهای مرکز,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 34389