دیابت بارداری چیست؟ از دیابت در دوران بارداری چه میدانید؟ با دیابت دوران بارداری چکار کنیم؟ پیشگیری و درمان دیابت بارداری. دیابت باردری و جنین
دیابت بارداری یک اختلال دوران بارداری است که به دلیل عدم تحمل کربوهیدراتها،چربیها و پروتئینها برای اولین بار در دوران بارداری بروز میکند.
ﺩﻳﺎﺑﺖ ﺩﺭ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﻯ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺷﻜﻞ میتواند ﺑﺮﻭﺯ ﻧﻤﺎﻳﺪ:
۱-افراد دیابتی که پیش از بارداری دیابت داشتهاند و دیابت آنها میتواند وابسته یا غیر وابسته به انسولین باشد.
۲-دیابتی که اولین بار در بارداری تشخیص دادهشده است.
ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺧﻄﺮ ﺩﻳﺎﺑﺖ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﻯ:
*اضافهوزن و چاقی قبل از بارداری
*سابقه فامیلی دیابت در اقوام درجه اول
*سابقه اختلال متابولیسم کلوگز یا گلیکوزوری
*سابقه قبلی دیابت بارداری و تولد نوزاد ماکروزوم در زایمان قبلی
*سن۳۵سال و بالاتر
اقدامات پیشگیرانه:
*انجام فعالیت بدنی،ورزش و تحرک
*جلوگیری از افزایش وزن و نگهداشتن در محدوده طبیعی
*عدم مصرف بیشازحد مواد قندی،چربی و نمک
*استفاده از میوه و سبزیها
*انجام آزمایشها قبل از بارداری
*انجام آزمایشها دوران بارداری
درمان:
در صورت ابتلا مادر بارداری بایستی مراقبتها و درمان لازم از طریق مراکز بهداشتی،پزشک متخصص و...دریافت نماید.بهطورکلی درمان دیابت بر سه اصل استوار است:
۱-رژیم غذایی
۲-ورزش
۳- درمان با انسولین
ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﻏﻴﺮﻣﺠﺎﺯ ﺑﺮﺍﻯ رنان ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ ﺩﻳﺎﺑﺘﻰ:
ﻣﺼﺮﻑ ﺳﻪ ﮔﺮﻭﻩ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﺩﺭ ﻣﺎﺩﺭﺍﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ دیابتیک ﻣﺠﺎﺯ ﻧﻴﺴﺖ:
۱-ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﺑﺎ ﺳﺪﻳﻢ ﺑﺎﻻ ﻧﻈﻴﺮ ﻛﺎﻟﺒﺎﺱ، ﺳﻮﺳﻴﺲ ﻳﺎ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﻣﺎﺩﻩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﻛﻨﺴﺮﻭ ﺷﺪﻩ، ﭼﻴﭙﺲ
۲-ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﭼﺮﺏ ﺑﺎ ﻛﻠﺴــﺘﺮﻭﻝ ﺑﺎﻻ :ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﻏﺬﺍﻯ سرخشده، ﺍﻧﻮﺍﻉ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ پرچرب، کلهپاچه، ﭘﻮﺳﺖ ﻣﺮﻍ، ﻣﺎﻳﻮﻧﺰ، ﺷﻴﺮ ﻭ ﻟﺒﻨﻴﺎﺕ پرچرب
۳- قندهای ﺳﺎﺩﻩ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﺑﺎﻻ :ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺷﻴﺮﻳﻨﻰ،بیسکویت،نوشابههای گازدار،قند،شکر،عسل،مربا،انواع بستنی
مراقبت در منزل
با مشورت پزشک و کارشناس تغذیه رژیم غذایی شما تعیین میشود. مصرف مواد غذایی نشاستهای مانند برنج، نان، سیبزمینی و خشکبار مانند انجیر خشک، توت خشک و کشمش باید محدود باشد.
در روز 2-3عدد میوه مصرف کنید و حتیالامکان باپوست میل کنید و از مصرف آبمیوه بستهبندیشده اجتناب کنید.
مرغ و ماهی را کاملاً بدون پوست (آب پز یا کبابی) استفاده کرده و گوشت قرمز را به مقدار کممصرف کنید.
بیشتر از حبوبات و سبزیها استفاده کنید.
برای پیشگیری از افت قند خون از انجام ورزش شدید و فعالیتهای سنگین بدنی خودداری کنید. قبل از ورزش و فعالیت بدنی سنگین یک میان وعده در برنامهی غذایی خود بگنجانید.
با مشورت پزشک برای تنظیم قند خون ورزشهای سبک مانند پیادهروی، شنا و نرمش را انجام دهید.
تعداد وعدههای غذایی خود را زیاد و حجم غذای مصرفی در هر وعده را کم کنید. بهجای 3وعده حداقل 6بار در روز از غذا استفاده کنید. بهتر است مابین صبحانه، نهار و شام سه میان وعده حدود 10صبح، بعدازظهر و قبل از خواب مصرف کنید.
اگر برای شما انسولین تجویزشده است روش صحیح مصرف آن را یاد بگیرید.
ناخنهای خود را بهصورت صاف بگیرید و با سوهان سر آنها را صاف کنید.
پلها را با آب ولرم و صابون ملایم هرروز شسته و خشککنید (بخصوص بین انگشتان).
از جوراب نخی استفاده کرده و روزانه آنها را تعویض نمایید.
کفشهای پاشنهکوتاه یا پنجه پهن از جنس نرم بپوشید و کفشهای نو حداکثر یک ساعت در روز استفاده و در روزهای بعد آن را افزایش دهید.
بهطور منظم و مرتب جهت ادامه درمان به پزشک مراجعه کنید.
در صورت مشاهده موارد زیر به پزشک یا مرکز درمانی یا بیمارستان مراجعه کنید:
در صورت بروز علائم عفونت مانند تب، ضعف و....
پوست گرم و خشک، گرسنگی هوا، درد شکم، بوی شیرین یا بوی میوه در تنفس، احساس گیجی و عدم آگاهی
در صورت دریافت انسولین و داشتن علائم از قبیل تعریق و رنگپریدگی،سرگیجه و سردرد، لرزش، اضطراب، احساس گرسنگی شدید و ضعف.
سعید اسپنانی
برگزاری مراسم احیاء شبهای قدر در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
1404/01/04راهنمای برقراری ارتباط صحیح کارکنان خدمات سلامت در حین تحویل بیمار
سیاست های کلی مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
رضایت آگاهانه چیست و کدام اقدامات تشخیصی درمانی تهاجمی مشمول اخذ رضایت آگاهانه می باشد
دستورالعمل جراحی ایمن در مجتمع خیرین سلامت
معیار ارزیابی خطر خودکشی SAD در بیماران، مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
راهنمای برقراری ارتباط صحیح کارکنان خدمات سلامت در حین تحویل بیمار
سیاست های کلی مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
رضایت آگاهانه چیست و کدام اقدامات تشخیصی درمانی تهاجمی مشمول اخذ رضایت آگاهانه می باشد
دستورالعمل جراحی ایمن در مجتمع خیرین سلامت
معیار ارزیابی خطر خودکشی SAD در بیماران، مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
راهنمای برقراری ارتباط صحیح کارکنان خدمات سلامت در حین تحویل بیمار
کتابچه کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
روش اجرایی مواجهه شغلی و مدیریت مواجهه شغلی
اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل
دستورالعمل استریلیزاسیون واحد کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
تمیز کردن وسایل با استفاده از روش های گوناگون
کتابچه کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
روش اجرایی مواجهه شغلی و مدیریت مواجهه شغلی
اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل
دستورالعمل استریلیزاسیون واحد کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
تمیز کردن وسایل با استفاده از روش های گوناگون
کتابچه کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود
تغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس: