بسمه تعالی

راهنمای چگونگی تغذیه با لوله ( گاواژ) برای همراه بیمار

راهنمای گاوا در بخش

با توجه به آنکه تغذیه مناسب با وضعیت بیمار شما عامل بهبودی وی می باشد و هم اکنون نوع تغذیه بیمار توسط لوله از راه بینی به معده می باشد .؛ نکات ذیل را به دقت مطالعه و عمل نمائید :

1-بیمار شما باید هر سه ساعت یکبار با لوله تغذیه شود . ساعات تغذیه بیمار 6 صبح ، 9 صبح ، 12 ظهر ، 3عصر ، 6 عصر ، 9 شب ، 12 شب ، می باشد .

2-برای بیمار شما در دو نوبت ؛صبح  :ساعت 9 و ظهر :ساعت 12 دو ظرف مایع تغذیه گاواژ مخصوص  ، توسط بیمارستان به صورت تازه تهیه و آورده می شود . در روی ظرف گاواژ بر چسب نام بخش ، شماره تخت بیمار و تاریخ تهیه مایع نوشته شده است . دقت نمائید که ظرف گاواژ مختص بیمار شما باشد .  

3-ترکیب مواد غذایی این مایع با توجه به گزارش آزمایشات روزانه و پرونده پزشکی و وضعیت بیمار شما ، توسط مسئول تغذیه بیمارستان تنظیم شده است و در اختیار شما قرار می گیرد .

4-پس از هر بار استفاده از مایع گاواژ در ظرف را کاملا بسته و در یخچال نگهداری نمائید و قبل از مصرف مجدد در نوبت بعدی ، مقدار مایع گاواژ مورد نیاز را از یخچال خارج کرده و به دمای محیط رسانده و بعد برای بیمار استفاده شود  .

5-دقت نمائید مایع گاواژی که در لوله می ریزید به هیچ وجه سرد نباشد و بسیار آرام مایع را وارد لوله نمایید تا برای بیمار مشکل گوارشی ایجاد نشود .

 6-قبل و بعد از هر بار تغذیه گاواژ، لوله را با کمی آب معدنی  جوشیده شستشو دهید، تا هم آب روزانه مورد نیاز بیمار تأمین شود و هم مسیر لوله تمیز شود.

7-مایع گاواژ روز قبل را برای مصرف روز بعد استفاده ننمائید .

8- در صورتی که نیاز به آوردن مواد غذایی خاصی باشد ، راهنمای برنامه غذایی توسط مسئول تغذیه در اختیار همراه بیمار و بخش قرار می گیرد تا در ساعات معینی برای بیمار در نظر گرفته شود .

9-مایع تهیه شده توسط همراه بیمار به صورت تازه و روزانه و با رعایت کلیه اصول بهداشتی ( به علت حساسیت شدید بدن بیمار به آلودگی مواد غذایی) در ظروف شیشه‏ای دربسته برای بیمار تهیه شود.

10-به هیچ وجه همراهان بیمار بدون مشورت با مسئول تغذیه اقدام به آوردن مواد غذایی ننمایند . زیرا احتمال دارد وضعیت بیمار را وخیم نماید . ( به طور مثال برای بیماری که در آزمایشات او اوره و کراتینین بالا نشان داده می شود ، آوردن عصاره گوشت ، خطر سکته قلبی را در فرد دو چندان می کند )

11-در صورت هرگونه تغییرات مزاجی بیمار (مانند اسهال) ، مسئله را با مسئول بخش و مسئول تغذیه بیمارستان در میان بگذارید تا برنامه غذایی مخصوص تنظیم شود.

12-اگر بیمار شما هوشیار است، در زمان تغذیه با لوله بهتر است در وضعیت نشسته قرار گیرد.

13-زمانی که بیمار هوشیاری خود را به دست آورد به تدریج با نظر پزشک معالج تغذیه دهانی را با قاشق مربا خوری برای بیمار شروع نمائید تا روند بهبودی را زودتر طی نماید.

  به امید سلامتی هر چه زودتر بیماران 

مهشید شکوری

  کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی  مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم


راهنمای تغذیه ای در بیماران با مشکلات مختلف


  • 1402/06/22 - 11:15
  • 3744
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آموزش به بیمار

مراقبت پس از جراحی تیغه بینی

پس از عمل جراحی تیغه بینی یا انحراف بینی چه مراقب هایی لازم است

مراقبت در جراحی تیغه بینی

توصیه‌های مهم در مراقبت پس از جراحی تیغه بینی

یکی از مهم‌ترین دلایل جراحی بینی وجود انحراف در تیغه بینی است. این انحراف زمانی به وجود می‌آید که تیغه بینی که همان دیواری نازک بین مجاری بینی است، در جهت چپ یا راست منحرف شود. این انحراف یا کجی دیواره یا همان تیغه بینی باعث می‌شود تا شکل ظاهری بینی دارای خمیده و نافرم باشد. برای رفع این مشکل متخصصین، جراحی انحراف بینی یا همان سپتوپلاستی را پیشنهاد می‌کنند. اگر این جراحی توسط یک متخصص زبردست و ماهر انجام شود، می‌تواند علاوه بر زیبایی ظاهری بینی، فرد را از  مشکلاتی که در اثر این انحراف  به وجود می‌آیند مانند انسداد بینی، خون‌دماغ، درد صورت، تنفس سخت هنگام خواب خونریزی‌های مکرر بینی و عفونت‌های مکرر سینوسی رهایی بخشد. در کل انحراف بینی می‌تواند درجات مختلفی از انسداد مجاری بینی و همچنین انسداد مسیرهای تخلیه سینوس را در پی داشته باشد. پزشک پس از انجام معاینات، بررسی آزمایش‌ها و در صورت لزوم تصویربرداری از بینی  به شما خواهد گفت که میزان انحراف تا چه مقدار است و چگونه باید تغییرات لازم را برای رفع این مشکل اعمال نمود.

پس از عمل جراحی تیغه بیثنی مراقبتهایی باید توسط بیمار انجام شود که در ادامه مطلب خواهید خواند


ادامه مطلب ....


  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 18377