دستورالعمل پاکسازی و گندزدایی ابزار جراحی و پانسمان قبل از انجام استرلیزاسیون

1-پاکسازی  Cleaning  :

ابزار و وسایل بایستی بلافاصله پس از استفاده برای بیمار توسط آب و دترژنت بدون دخالت دست و توسط برسهای مخصوص کاملاً شسته شده تا تمام آلودگی های قابل رؤیت مثل خون ، ترشحات و باقیمانده بافت های بدن از روی سطح ابزار و سایر نقاطی که دسترسی به آنها مشکل است (مثل لولا ها و مفاصل و دندانه های ابزار) کاملاً حذف شوند.

2-گندزدایی Disinfection :

بعد از شستشو ابزار می بایستی در محلول گندزدای مناسب بدون اثر خورندگی روی فلزات و برای مدت زمان توصیه شده کاملاً غوطه ور شوند. بایستی توجه داشت . محلول گندزدا باید کاملاً روی کلیه ابزارها پوشانده و حباب های هوا می بایستی خارج شوند. لازم به ذکر است فرایند گندزدایی در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که پاکسازی Cleaning به نحو احسن انجام شده باشد.

3-آبکشی Washing :

بعد از انجام گندزدایی ابزار می بایستی با آب آشامیدنی کاملاً شسته شده تا باقیمانده مواد گندزدا از روی ابزار حذف شود.

4-بسته بندی  Packing :

ابزار پس از خشک شدن به همراه یک تست اتوکلاو کلاس 4 (جهت پگ های کوچک) و کلاس 6 (جهت پگ های بزرگ) در بسته بندی شده و جهت استریل شدن به واحد CSR ارسال شوند.

توجه : پرسنل می بایستی حین انجام موارد ذکر شده از لوازم حفاظت فردی مثل ماسک ، دستکش و عینک استفاده کنند.

 

تهیه و تنظیم :

مهدی صفا  - کارشناس بهداشت محیط


گند زدائی ساکشن | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1401/04/11 - 09:01
  • 3221
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
کنترل عفونت

دستورالعمل استریلیزاسیون

دستورالعمل استریلیزاسیون واحد کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم

دستورالعمل استریلیزاسیون

دستورالعمل استریلیزاسیون

خدمات استریلیزاسیون شامل کلیه فرآیندهایی می باشد که به واسطه آن کلیه اقلام، لوازم و تجهیزات که به منظور ارائه خدمات تشخیصی و درمانی، در تماس مستقیم با نقاط استریل یا مخاطی بدن بیمار قرار می گیرند، از وجود تما می میکروارگانیسمها پاک  می شوند. جامع ترین خدمات استریل در بیمارستان در بخش استریل مرکزی ارائه می شود. این بخش مسئولیت خطیری در قبال صحیح بودن، کارآمد بودن و ایمن بودن لوازم و ابزارهای استریل، به ویژه لوازم جراحی دارد. توصیه شده که بخش استریلیزاسیون شامل مشخصات ذیل باشد:

ادامه مطلب.....

  • گروه خبری : کنترل عفونت
  • کد خبر : 9466