کنترل عفونت و بهداشت
مراحل شستشو و ضدعفونی دستگاه های ساکشن
دستورالعمل مراحل شستشو و ضدعفونی دستگاه های ساکش
متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
توجه : جهت جلوگیری از آسیب به دستگاه و قسمت های حساس آن کلیه مراحل شستشو و گندزدایی بایستی طبق دستورالعمل پیوست انجام گیرد.
1-پاکسازی Cleaning :
بایستی کلیه قسمت هایی که قابلیت جداشدن از دستگاه را دارند جداسازی شوند و سپس کلیه قسمت های دستگاه با آب و دترژنت مناسب کاملاً شسته شده و کلیه آلودگی های قابل رؤیت مثل خون و ترشحات بدن بیمار از روی آن حذف شوند. قسمت های غیرقابل دسترس نیز باید توسط برسهای مخصوص کاملاً پاک شده و کلیه آلودگی های آنها برداشته و کاملاً شستشو شوند. (طبق دستورالعمل پیوست)
2-گندزدایی Disinfection :
دستگاه بایستی به مدت 30-25 دقیقه در محلول گلوتارآلدهید 2 درصد کاملاً غوطه ور شوند. ماده گندزدا بایستی کاملاً با سطح دستگاه تماس داشته و کلیه حبابهای هوا خارج شوند بایستی توجه داشت فرایند گندزدایی تنها در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که کلیه آلودگی ها و مواد آلی از روی ابزار حذف شده و تماس کافی بین ماده گندزدا و ابزار ایجاد شده باشد.
- بعدا از گندزدایی قطعات کاملاً آبکشی شده تا باقیمانده مواد گندزدا از روی ابزار پاک شود.
3- خشک کردن Drying :
دستگاه پس از آبکشی می بایستی توسط دستمال تمیز و نرم و هوای فشرده کاملاً خشک شده و باقیمانده آب از حفرات و کانالهای غیرقابل دسترسی دستگاه خارج شود.
4-نگهداری و ذخیره سازی :
دستگاه ها بایستی به گونه ای نگهداری شوند تا از آلودگی مجدد آنها جلوگیری شده و فرایند خشک کردن آنها بهتر انجام شود. برای این منظور می بایستی آندوسکوپها در کابینت های تمیز دارای جریان هوای پاک ، بدون رطوبت و به صورت عمودی آویزان کنیم. قفسه ها و کابینت های نگهداری دستگاه ها می بایستی حداقل هفته ای یک بار توسط محلول گندزدای سطح بالا high level گندزدایی شوند.
تهیه و تنظیم :
مهدی صفا - کارشناس بهداشت محیط
دستورالعملها | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
دستورالعمل مراحل شستشو و ضدعفونی دستگاه های ساکش
نظر دهید