تست D'Dimer

در ابتدا باید بدونیم که میزان نرمال D دایمر زیر ۵۰۰ هستش پس وقتی این آزمایش توی یه بیمار افزایش پیدا میکنه چه معنی ای میتونه داشته باشه؟
فرآیند انعقاد یه بحث بسیار پیچیده ست ولی برای تفسیر دی دایمر باید بدونیم که بعد از اتمام  فرآیند انعقاد،بدن خودش بصورت طبیعی شروع میکنه به حل کردن لخته ای که خودش تا الان درست کرده!!چرا؟چون نباید بذاره لخته بیش از حد بزرگ شه و کل فضای رگ رو مسدود کنه.حالا چجوری لخته رو حل میکنه؟با شکستن رشته های فیبرینی که توی فرآیند انعقاد تشکیل شدن و عنصر اصلی استحکام لخته به حساب میان.جالبه بدونین که به این تکه های حاصل از شکستن رشته های فیبرین میگن D دایمر.پس وقتی ازمایش D دایمر افزایش پیدا میکنه معنیش اینه که اونقدر لخته توی بدن ایجاد شده که بعد خرد شدن این لخته ها،تعداد بسیار زیادی قطعه(که الان دیگه میدونیم اسمشون چیه)تشکیل شده...
و اما آزمایش فیبرینوژن چیه؟فیبرینوژن هم یه عنصر دیگه تو فرآیند انعقاد محسوب میشه و وقتی مقدارش کاهش پیدا کنه یعنی اینکه این عنصر رفته توی فرآیند انعقاد شرکت کرده و مقدار کمی از اون بصورت آزاد توی خون وجود داره و تو ازمایش فیبرینوژن ما فیبرینوژن آزاد رو میشمریم نه اونی که رفته توی فرآیند انعقاد شرکت کرده.
 
نویسنده مطلب:آقای حسین هوشی علوی
 

  • 1392/12/21 - 09:03
  • 1293
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
آموزش

شکستن افراطی تخمه، ‌دندان‌ها را بی‌نظم می‌کند

یک دندان‌پزشک توصیه کرد: از افراط در مصرف شیرینی و شکستن آجیل‌های مختلف با دندان در ایام نوروز پرهیز شود.

00:00
00:00
دانلود

 

یک دندان‌پزشک توصیه کرد: از افراط در مصرف شیرینی و شکستن آجیل‌های مختلف با دندان در ایام نوروز پرهیز شود. فریدون نعمتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در ایام نوروز مصرف آجیل و شیرینی تشدید می‌شود و بر این اساس توجه به مراقبت دهان و دندان از اهمیت بسزایی در این ایام برخوردار است.

وی گفت: در مورد مصرف شیرینی باید توجه داشت که میزان مصرف مهم نیست، بلکه دفعات مصرف مهم است و هر قدر دفعات مصرف کاهش یابد به همان اندازه مضرات شیرینی کاهش می‌یابد، زیرا میزان دفعات اسیدی شدن فضای دهان کاهش می‌یابد.

این دندانپزشک خاطرنشان کرد: اگر تا ۲۰ دقیقه پس از مصرف شیرینی، دندان‌ها مسواک زده شوند تاثیر مضر شیرینی کاهش می‌یابد، اما در صورت افزایش این زمان مواد اسیدی تاثیر منفی خود را روی دندان خواهد گذاشت.

نعمتی همچنین اظهار کرد: مضرات مصرف آجیل در این ایام نیز مستقیم نیست، بلکه جانبی است، به گونه‌ای که نمک آجیل یا شکستن آن با دندان بیشترین صدمه را به دندان‌ها وارد می‌کند. وی به شهروندان توصیه کرد: در ایام نوروز حتما ۳ وعده در طول شبانه روز مسواک بزنند، با دندان خود برای شکستن آجیل استفاده نکنند و در صورت تمایل به مصرف شیرینی از مواد شیرین طبیعی نظیر خرما، کشمش و عسل استفاده کنند.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی و مقاله ها
  • کد خبر : 16066