تست D'Dimer

در ابتدا باید بدونیم که میزان نرمال D دایمر زیر ۵۰۰ هستش پس وقتی این آزمایش توی یه بیمار افزایش پیدا میکنه چه معنی ای میتونه داشته باشه؟
فرآیند انعقاد یه بحث بسیار پیچیده ست ولی برای تفسیر دی دایمر باید بدونیم که بعد از اتمام  فرآیند انعقاد،بدن خودش بصورت طبیعی شروع میکنه به حل کردن لخته ای که خودش تا الان درست کرده!!چرا؟چون نباید بذاره لخته بیش از حد بزرگ شه و کل فضای رگ رو مسدود کنه.حالا چجوری لخته رو حل میکنه؟با شکستن رشته های فیبرینی که توی فرآیند انعقاد تشکیل شدن و عنصر اصلی استحکام لخته به حساب میان.جالبه بدونین که به این تکه های حاصل از شکستن رشته های فیبرین میگن D دایمر.پس وقتی ازمایش D دایمر افزایش پیدا میکنه معنیش اینه که اونقدر لخته توی بدن ایجاد شده که بعد خرد شدن این لخته ها،تعداد بسیار زیادی قطعه(که الان دیگه میدونیم اسمشون چیه)تشکیل شده...
و اما آزمایش فیبرینوژن چیه؟فیبرینوژن هم یه عنصر دیگه تو فرآیند انعقاد محسوب میشه و وقتی مقدارش کاهش پیدا کنه یعنی اینکه این عنصر رفته توی فرآیند انعقاد شرکت کرده و مقدار کمی از اون بصورت آزاد توی خون وجود داره و تو ازمایش فیبرینوژن ما فیبرینوژن آزاد رو میشمریم نه اونی که رفته توی فرآیند انعقاد شرکت کرده.
 
نویسنده مطلب:آقای حسین هوشی علوی
 

  • 1392/09/23 - 19:13
  • 1294
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
آموزش سلامت

با انجام این کار طول عمرخود را افزایش دهید

به گفته محققان اعتدال در غذا خوردن موجب کاهش کلسترول، عمر طولانی، مبتلا نشدن به بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت می‌شود.

00:00
00:00
دانلود

 

طی مطالعاتی در آمریکا مشخص شد کم خوری موجب طول عمر می‌شود؛ آنها در یک مطالعات بسیار جدی نزدیک به 25 سال تحقیقاتی بر روی میمون‌ها داشتند.

 

در این تحقیقات میمون‌ها به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول به طور معمول غذا می‌خوردند و گروه دوم مجبور به رعایت رژیم غذایی بودند و 30 درصد کالری کمتر از گروه اول می‌خوردند. نتایج این تحقیقات و آزمایشات نشان داد گروه دوم نسبت به گروه اول بیشتر عمر کردند؛ در عوض میمون‌هایی که به طور معمول غذا می‌خوردند خطر مرگ و میر و بیماری‌های قلبی و عروقی در آنها سه برابر شده بود.

 

نخستین نویسنده این مطالعات «روزالین آندرسون» گفت: مزایای محدود کردن کالری با کنترل متابولیک مرتبط است و موجب سوخت و ساز بدن در سنین بالا می‌شود؛ در کنترل انرژی و توانایی سلول‌ها و ارگانیسم برای پاسخ به تغییرات زیست محیطی در دوران پیری اثر می‌گذارد حتی در نقاط مختلف بدن تأثیر گذار است مثلاً موجب کاهش سطح رادیکال‌های آزاد و کاهش استرس می‌شود.

 

موسسه ملی سالمندان بالتیمور مطالعاتی مشابه روی 120 حیوان انجام داد که نتایج مرگ و میر و بیماری و سلامت در حیواناتی که به طور معمول غذا می‌خورند نسبت به حیواناتی که رژیم غذایی داشتند، متفاوت بود؛ حیواناتی که دارای رژیم غذایی بودند دیرتر مبتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت می‌شدند یا اصلا مبتلاً نمی‌شدند.

 

در واقع رژیم غذایی در سنین بالا اثر مثبت روی سوخت و ساز بدن آنان داشت؛ از جمله کاهش کلسترول بود و در کل سالم‌تر بودند. به گفته محققان لازم نیست آزمایشات بیشتری برای ثابت کردن این مطالعه انجام شود چون 90 درصد ژن‌های حیوان و انسان مشترک است و این نشان دهنده این است که باید در خوردن اعتدال برقرار باشد.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی و مقاله ها
  • کد خبر : 16057