معرفی واحد کولونوسکوپی خیرین سلامت

واحد کلونوسکوپی در طبقه اول کلینیک ویژه خیرین سلامت آماده خدمت رسانی به مراجعین گرامی می باشد.

کلونوسکوپی چیست

کولونوسکوپی از آن نام هایی است که با شنیدن اسم آن اضطراب و دلشوره سرتاپای وجود ما را فرا می گیرد و ترسی مبهم به سراغ ما می آید. در حالی که کولونوسکوپی نه ترس دارد و نه درد. فقط تصور غلط و عدم آگاهی ما نسبت به آن باعث شده است که بی دلیل از انجام آن بترسیم. کولونوسکوپی روشی برای بررسی و معاینه ی دقیق دیواره ی روده هاست که امکان معاینه ی ظاهری آن برای پزشک وجود ندارد و به وسیله ی آن می توان جداره ی روده ها را به طور کامل و با دقت بالایی بررسی کرد و اگر مشکلاتی از قبیل پولیپ روده، وجود خون در مدفوع ، سرطان روده و انواع تغییرات اجابت مزاج وجود دارد می توان به وسیله ی کولونوسکوپیبه راحتی تشخیص داد و درمان سریع آن را آغاز نمود.

آمادگی برای انجام کولونوسکوپی

برای انجام کولونوسکوپی قبل از هر چیزی باید روده های شما به طور کامل خالی و تمیز باشد تا بتوان تصاویر مورد نیاز را به طور دقیق تهیه کرد. به همین منظور باید ۲ روز قبل از انجام کولونوسکوپی مصرف رژیم غذایی سرشار از مایعات را آغاز نمایید تا روده های شما به طور طبیعی و کامل خالی شود. البته می توانید از پودرهایی که به این منظور وجود دارند یا از روغن کرچک هم برای تمیز کردن روده های خود استفاده کنید.

اگر روده ی شما به طور کامل تخلیه نشد می توانید از شیاف و ملین های قوی هم استفاده کنید تا تمامی محتویات داخل آن به طور کامل تخلیه شود. در نظر داشته باشید بهتر است که روند آماده سازی روده های خود را برای انجام کولونوسکوپی تحت نظر پزشک انجام دهید زیرا اگر ذره ای مدفوع در روده های شما وجود داشته باشد تصاویر کولونوسکوپی وضوح لازم را نخواهند داشت و شما باید مجددا کولونوسکوپی را تکرار نمایید.

اگر از داروهای رقیق کننده ی خون مانند آسپرین، مکمل های غذایی حاوی آهن، داروهای یا داروی دیابت استفاده می کنید حتما قبل از انجام کولونوسکوپی به پزشک خود اطلاع دهید زیرا می تواند برای شما دردسر ساز باشد و منجر به خونریزی گردد.

کولونوسکوپی چگونه انجام می شود

قبل از آغاز انجام کولونوسکوپی تزریق مایعات وریدی ( سرم ) و داروهای آرام بخش انجام می شود تا شما در شرایط آرام تری قرار داشته باشید. میزان نبض، فشار خون و تنفس شما توسط دستگاه به طور مرتب چک می شود و شما باید به آرامی به سمت چپ خود دراز بکشید.

دستگاه کولونوسکوپ از یک لوله ی بسیار باریک و فوق العاده انعطاف پذیر ساخته شده است که در قسمت سر آن دوربینی بسیار کوچک قرار گرفته است که می تواند تصاویری بسیار دقیق و واضح همانند میکروسکوپ به ما ارائه دهد. این لوله بیش از ⅕سانتیمترطولدارد و به راحتی می تواند در روده های شما حرکت کند و تصاویر را به طور همزمان بر روی مانیتور دستگاه نشان دهد.

لوله از مقعد شما به آرامی وارد می شود و بدون اینکه دردی حس کنید به آرامی در آن حرکت می کند و هنگامی که به سر روده ی بزرگ رسید شما باید به آرامی به پشت دراز بکشید تا پزشک بتواند تصاویر دقیقی از روده ی شما مشاهده کند و اگر مشکلی وجود دارد آن را بررسی نماید.

پس از انجام کولونوسکوپی شما ۱ الی ۲ ساعت باید تحت نظر پزشک باشید تا تاثیر داروها به طور کامل از بین برود و هوشیاری شما به وضعیت عادی و طبیعی خود باز گردد. شما پس از انجام کولونوسکوپی احتمالا کمی درد و نفخ شکم را خواهید داشت که امری کاملا طبیعی است و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی کاملا برطرف خواهد شد.

در صورتی که طی کولونوسکوپی شما پزشک اقدام به نمونه گیری یا برداشتن پولیپ های روده ی شما نموده است باید تا چندین روز رژیم غذایی خاصی را تحت نظر پزشک آغاز کنید و فعالیت های خود را کمی محدود تر نمایید.

خطرات و عوارض کولونوسکوپی بسیار نادر و اندک است و اگر پزشک متخصص ماهر و با تجربه ای این کار را برای شما انجام دهد مشکل خاصی برای شما به وجود نخواهد آمد.


 مطالب بیشتر و آموزش به بیمار

کولونوسکوپی | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت 


 

  • 1401/06/22 - 11:06
  • 10733
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
ایمنی بیمار

دارودهی ایمن و بی خطر

دارودهی ایمن و بی خطر، مجتمع خیرین سلامت

دارودهی ایمن
00:00
00:00
دانلود

تعاریف

تزریق  ایمن:

تزریقی ایمن تلقی می‌شود که به  ارائه‌کننده خدمت ، بیمار و محیط‌زیست صدمه‌ای وارد نسازد.

داروهای پرخطر

داروهایی که اگر به‌اشتباه مورداستفاده قرار بگیرد موجب مرگ یا آسیب شدید بیماران می‌شود اگرچه مصرف این داروها شایع نیست ولی عوارض به‌جامانده بسیار شدید و غیرقابل‌جبران است.این داروها با برچسب قرمز مشخص می‌شوند که نشان‌دهنده هشدار بالا در زمان مصرف می‌باشد و دارو دهی طبق دستورالعمل داروهای هشدار بالای وزارت بهداشت انجام می‌گردد.

داروهای  مشابه

داروهایی که ازنظر شکل و ظاهر و آوا مشابه هستند و باعث ایجاد خطا در دارو دهی می‌شوند، این داروها با برچسب زرد مشخص می‌شود که نشانه احتیاط در زمان استفاده و خطر ایجاد خطای دارویی است.

داروهای ضروری

داروهایی که با تعداد مشخص در هر بخش به‌صورت مجزا  وجود دارد که طبق کمیته اقتصاد درمان مرکز و به علت تأمین داروها به‌صورت شبانه‌روزی از طریق داروخانه لیست داروهای ضروری بخش‌ها حذف گردیده است و این لیست جهت داروهای اورژانس طبق دستورالعمل کشوری فقط در بخش اورژانس وجود دارد

داروهای حیات‌بخش

شامل داروهای ترالی احیا و آنتی دوت ها می‌باشد که لیست آنتی دوت ها با درج محل تهیه آن‌ها در هر بخش در معرض دید کارکنان وجود دارد و در صورت نیاز در کمتر از 4 دقیقه بر بالین بیمار آماده شود.

 

ادامه مطلب ....

  • گروه خبری : بهبود کیفیت و ایمنی بیمار,پایش ها
  • کد خبر : 7857