توصیه‌های مهم در مراقبت پس از خونریزی داخل مغزی

توصیه‌های مهم در مراقبت پس از خونریزی داخل مغزی

خونریزی مغزی (به انگلیسی  Intracranial hemorrhage ) نوعی خونریزی داخلی درون جمجمه است که به دلیل پاره شدن رگهای مغزی بر اثر ضربه به سر، فشارخون بالا و یا آنوریسم عروقی و دلایل دیگر رخ می‌دهد. خونریزی داحل مغزی دارای تفاوت‌هایی با سکته مغزی است.

انواع خونریزی مغزی

خونریزی مغزی با توجه به موقعیت خون‌ریزی نسبت به پرده‌های مغزی می‌تواند به انواع مختلفی تقسیم شود:

اپی‌دورال

ساب‌دورال

ساب‌آراکنوئید

داخل مغزی

خونریزی می‌تواند حاد یا مزمن باشد (مانند خون‌ریزی ساب‌آراکنوئید). تشخیص قطعی اغلب مواقع با سی‌تی‌اسکن یا ام آر آی ممکن می‌گردد و در صورت تأیید تشخیص، درمان فوری ضروری است (در جهت کاهش فشار داخل‌مغزی، قطع خون‌ریزی و رفع ادم مغزی). در خونریزی مزمن واین نوع هماتوم بروز علائم ممکن است هفته ها و حتی ماه ها به طول بکشد وفرد حتی ممکن است صدمه دیدن سر خود را به خاطر نیاورد و کلا فراموش کند.

عوارض این حالت خفیف‌تر از سکته مغزی است به صورتی که آسیب شدیدی مثل فلجی را کمتر به دنبال دارد. این بیماران باید پس از کنترل، با توجه به شدت علائم، با داروهای ضد تشنج مثل فنی توئین (به‌طور سنتی) و لوبل تحت نظر باشند.

گاهی این بیماران نیازمند به توانبخشی نیز هستند.

خونریزی داخل جمجمه هنگامی اتفاق می‌افتد که رگ خونی داخل جمجمه پاره شوده یا نشت کند، که ممکن است ناشی از ضربه فیزیکی یا دلایل غیرترومایی (مانند سکته مغزی خونریزی دهنده) مانند پارگی آنوریسم باشد. درمان‌های ضد انعقاد و همچنین اختلالات انعقاد خون می‌تواند خطر وقوع خونریزی داخل جمجمه را افزایش دهد.

بیش از نیمی از موارد خونریزی داخل جمجمه در نتیجه فشار خون بالا می باشد.

  

مراقبت در منزل...

 


مغز و اعصاب | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت 



آموزش سلامت

لیست اخبار صفحه :10
آموزش مراقبت از پای دیابتی
آموزش

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیمار محترم شایسته است جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام نمایید:

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر
آموزش

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر

بیمارگرامی: احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتماً مقدار کافی انسولین و سرنگ را برای یک هفته بیشتر از طول مدت مسافرت، همراه خود داشته باشید تا با مشکل روبرو نشوید.

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان
آموزش

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان

زردی نوزاد: تعدادی از نوزادان پس از تولد ممکن است به زردی مبتلا شوند که معمولا در اثر وجود یک ماده رنگی به نام بیلیروبین در قسمتهای مختلف بدن مانند چشم و پوست است. بیلیروبین در اثر تخریب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و کبد این ماده را ازخون خارج واز طریق مدفوع دفع میکند. این بیماری واگیردار نیست.

آموزش مراقبت از کشش
آموزش

آموزش مراقبت از کشش

از کشش (تراکشن)، جهت جا انداختن و بی حرکت کردن شکستگی ها و اصلاح بدشکلی و یا به حداقل رساندن گرفتگی عضلات، استفاده میشود. دو نوع کشش مورد استفاده، کشش پوستی و کشش استخوانی است.

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟
آموزش

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟

ممکن است مصرف دارو تجربه جدیدی برای شما بوده و شما در به یاد داشتن مصرف آن مشکلات زیادی داشته باشید. اگر شما قرص های خود را به صورت صحیح استفاده نکنید، فاقد اثر لازم می باشند. همچنین ممکن است سبب بروز عوارض جانبی خفیف یا حتی بسیار خطرناکی شوند. ممکن است بدون آگاهی از این مطلب، شما سبب واکنش دو دارو با یکدیگر شوید. عدم مصرف صحیح دارو، ممکن است باعث ایجاد احساس بیماری یا سرگیجه شود.

آموزش بدو ورود به بیمار
عمومی

آموزش بدو ورود به بیمار

مراجعین محترم براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.