سقط جنین
سقط جنین

سقط جنین و اقدامات پس‌ از آن

 

تعریف

ختم حاملگی خودبه‌خود یا عمدی ، پیش از ایجاد قابلیت حیات جنین، قبل از هفته 20 با وزن کمتر از 500 گرم را سقط گویند. اگر بدون وسایل طبی یا مکانیکی جهت تخلیه رحم اقدام گردد، ختم حاملگی به‌صورت خودبه‌خود می‌باشد . درصورتی‌که محصولات حاملگی به‌طور کامل خارج نشود ، یا فرد نتواند سقط خودبه‌خودی انجام دهد این عمل با کمک ابزار مخصوص در اتاق عمل انجام می‌شود که آن را D&C  یا کورتاژ گویند.

علل سقط

علل جنینی: اختلال در تکامل تخم که 40% آن تخم پوچ و یا اختلالات ژنتیکی می‌باشد

عوامل مادری: بعضی از بیماری‌ها در مادر باعث بروز سقط‌جنین می‌شود و یا احتمال ایجاد سقط را افزایش می‌دهد مثل: سل ، کمبود ید ، برخی بیماری‌های تیروئید ، دیابت کنترل نشده، کمبود برخی هورمون‌های جنسی ، سیگاری بودن مادر ، الکلی بودن مادر ، مصرف قهوه بیش از 4 فنجان ، تماس با اشعه و گازهای بیهوشی ، لوپوس، ضربه به شکم، نارسایی دهانه رحم (سقط سه‌ماهه دوم ) و ...

علل پدری: اختلالات ژنتیکی اسپرم (سلول جنسی مرد) با سقط همراه است.

انواع سقط

تهدید به سقط: هر خونریزی نیمه اول حاملگی مطرح کننده تهدید به سقط است.

سقط اجتناب‌ناپذیر: درصورتی‌که دهانه رحم باز شده باشد و پارگی کیسه آب اتفاق افتاده باشد.

سقط کامل یا ناقص: وقتی کلیه محصولات حاملگی خارج و دهانه رحم بسته شده باشد ، سقط کامل است و درصورتی‌که مقداری از محصولات حاملگی خارج و دهانه رحم همچنان باز باشد ناقص می‌باشد.

سقط فراموش‌شده: باقی ماندن محصولات مرده حاملگی برای روزها یا حتی هفته‌ها داخل رحم را سقط فراموش‌شده گویند.

سقط راجعه: 3 یا بیش از 3 سقط متوالی را سقط راجعه میگویند.

درمان سقط:

تهدید به سقط: دادن استراحت به مادر و در صورت لزوم دریافت مسکن و آرام‌بخش ، در صورت عدم بهبود ، تبدیل به سقط اجتناب‌ناپذیر می‌باشد.

سقط اجتناب‌ناپذیر: درصورتی‌که محصولات حاملگی به‌صورت کامل و خودبه‌خود دفع شود نیاز به درمان خاصی ندارد. اگر سقط به‌صورت ناقص اتفاق بیفتد احتیاج به کورتاژ یا استفاده از دارو تحت نظارت پزشک دارد.

سقط فراموش‌شده: کورتاژ یا سقط با استفاده از دارو به‌طورمعمول لازم است ولی گاهی نیز به‌طور خودبه‌خود دفع می‌شود.

سقط راجعه: به بررسی کلیه عوامل ایجادکننده سقط نیاز هست تا دلیل سقط مشخص‌شده و درمان بر اساس آن صورت گیرد.

هشدار:

در صورت بروز هرگونه خونریزی در بارداری به پزشک مراجعه نمایید.


دوران قبل،حین و پس از بارداری | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

لیست اخبار صفحه :10
آموزش مراقبت از پای دیابتی
آموزش

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیمار محترم شایسته است جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام نمایید:

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر
آموزش

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر

بیمارگرامی: احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتماً مقدار کافی انسولین و سرنگ را برای یک هفته بیشتر از طول مدت مسافرت، همراه خود داشته باشید تا با مشکل روبرو نشوید.

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان
آموزش

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان

زردی نوزاد: تعدادی از نوزادان پس از تولد ممکن است به زردی مبتلا شوند که معمولا در اثر وجود یک ماده رنگی به نام بیلیروبین در قسمتهای مختلف بدن مانند چشم و پوست است. بیلیروبین در اثر تخریب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و کبد این ماده را ازخون خارج واز طریق مدفوع دفع میکند. این بیماری واگیردار نیست.

آموزش مراقبت از کشش
آموزش

آموزش مراقبت از کشش

از کشش (تراکشن)، جهت جا انداختن و بی حرکت کردن شکستگی ها و اصلاح بدشکلی و یا به حداقل رساندن گرفتگی عضلات، استفاده میشود. دو نوع کشش مورد استفاده، کشش پوستی و کشش استخوانی است.

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟
آموزش

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟

ممکن است مصرف دارو تجربه جدیدی برای شما بوده و شما در به یاد داشتن مصرف آن مشکلات زیادی داشته باشید. اگر شما قرص های خود را به صورت صحیح استفاده نکنید، فاقد اثر لازم می باشند. همچنین ممکن است سبب بروز عوارض جانبی خفیف یا حتی بسیار خطرناکی شوند. ممکن است بدون آگاهی از این مطلب، شما سبب واکنش دو دارو با یکدیگر شوید. عدم مصرف صحیح دارو، ممکن است باعث ایجاد احساس بیماری یا سرگیجه شود.

آموزش بدو ورود به بیمار
عمومی

آموزش بدو ورود به بیمار

مراجعین محترم براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.