مراقبت‌های پس از عمل ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی چیست؟

ابدومینوپلاستی یا جراحی شکم به‌منظور لاغری و سفت کردن شکم انجام می‌شود. در طی این عمل جراحی پوست و چربی اضافی از ناحیه‌ی میانی و تحتانی شکم برداشته می‌شود.که باعث محکم کردن عضله دیواره شکم می‌شود.ابدومینوپلاستی جراحی است که شکم را ازلحاظ ظاهری به ایده آل ترین حالت ممکن می‌رساند.

کارهایی که بعد از عمل ابدومینو پلاستی  باید رعایت کنید شامل موارد زیر است:

1. فردی را همراه داشته باشید تا شمارا به خانه ببرد و بتواند حداقل به مدت دو روز پس از عمل از شما مراقبت کند.

2. در هنگام درد طبق نظر پزشک از مسکن‌های تجویزشده استفاده کنید.

3. بین5-7 روز پس از عمل، برای کشیدن بخیه‌ها و همچنین تعویض پانسمان‌های سطحی به پزشک مراجعه کنید .

4. پس از مدتی این بانداژها بالباس‌های مخصوص محافظ شکم جایگزین می‌شوند که باید به مدت چند هفته پوشیده شوند.  5. ممکن است تا ده روز پس از عمل بسته به نظر پزشک لازم است از جوراب‌های کشی(جوراب واریس) استفاده کنید.

6 .بعد از عمل جراحی ورزش‌های سبک را انجام دهید که به روند بهبودی شما کمک زیادی می‌کند .اما از انجام حرکات کششی خودداری کنید.

7. به‌منظور بهبودی سریع و پیشگیری از یبوست رژیم حاوی سبزی‌های تازه فراوان و ویتامین ث و رژیم کم‌نمک مصرف کنید و آب فراوان بنوشید 

8. حتماً قبل از جراحی حداقل به مدت دو هفته سیگار کشیدن را ترک کنید. زیرا سیگار کشیدن روند بهبودی را کاهش داده و دوره نقاهت را طولانی‌تر کرده و بروز عوارض جراحی را بیشتر می‌کند.

عمل ابدو مینو پلاستی مناسب چه افرادی است؟

1. افرادی که غیر سیگاری هستند، شرایط فیزیکی خوبی دارند، و وزنشان به‌طورکلی ثابت است. همچنین قسمت‌های برآمده از چربی و شل شدگی پوستشان با تغذیه و ورزش از بین نرفته است.

2. افرادی که کمی چاق هستند و قابلیت  ارتجاعی پوست را ازدست‌داده‌اند.

3. خانم‌هایی که پوست و عضلاتشان به خاطر زایمان کش آمده است.

تفاوت عمل ابدومینوپلاستی و لیپوساکشن:

اگر توده چربی در نواحی شکم، ران یا باسن دارید لیپوساکشن بهترین گزینه است. ولی اگر چاق هستید لیپوساکشن پیشنهاد نمی‌شود. اگر شکم آویزانی دارید، ابدومینوپلاستی بهترین راهکار است چون علاوه بر کم کردن چربی، پوست اضافی را نیز حذف می‌کند.

عوارض ابدو مینو پلاستی:

1. در چند روز اول پس از عمل فرد احساس ورم و سفتی همراه با درد و ناراحتی شکم خواهد داشت.

2. ممکن است در روزهای اول فرد قادر به صاف ایستادن نباشد چراکه احساس کشیدگی می‌کند. اما باید خیلی زود شروع به قدم زدن کند.  3. به وجود آمدن کبودی پس از عمل جراحی معمولاً کم است، اما میزان ورم بسیار قابل‌توجه است و می‌تواند تا سه ماه طول بکشد.

4. یکی دیگر از عوارض بی‌حس شدن پوست شکم است که بازگشت آن معمولاً چند ماه طول می‌کشد.

5. لخته شدن خون در برخی موارد منجر به مرگ، سکته  ترومبوز رگ‌های عمقی و حمله  قلبی  می‌شود.

علائم هشدار و خطر :

در موارد زیر حتماً به پزشک خود یا در صورت عدم دسترسی به ایشان به مرکز درمانی مراجعه نمایید:

1. در صورت بروز تب یا درد شدید و غیرقابل‌کنترل در محل جراحی

2. در صورت بروز تورم شدید و یا کبودی زیاد و غیرطبیعی قرمزی یا گرمی اطراف برش جراحی (قرمزی و کبودی جزئی تا چند روز طبیعی است)  3. در صورت سفتی، تورم و یا درد شدید یک‌طرفه در ساق پا

4. در صورت تنگی نفس یا افزایش تعداد تنفس     5. در صورت یبوست شدید یا احتباس ادراری

6. در صورت ترشح آب یا هرگونه مایع از محل جراحی (ترشح از محل درن به مقدار کم تا سه روز طبیعی می‌باشد)


ماموپلاستی | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت 



 

  • 1401/05/29 - 09:40
  • 6774
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

علائم ابتلا به بیماری ام اس جوانان چیست

ام. اس اغلب جوانان را درگیر خود می‌کند و با علائم متنوعی از جمله خستگی، ضعف حسی و حرکتی، خارش بدون علت، اختلال تکلم، تاری دید، بی‌اختیاری ادرار و عدم تعادل ظاهر می‌شود با این حال در صورت تداوم بیش از ۲۴ساعت است که این نشانه‌ها را می‌توان علائم ابتلا به این بیماری دانست.

بیماری MS

دامنه سنی ابتلا به بیماری‌ام. اس

ام. اس بیماری افراد جوان است و بیشتر در سنین بین ۲۰تا۴۰ سال دیده می‌شود، با این حال ابتلا در سنین کمتر از ۲۰و بالای ۴۰سال نیز دیده شده است که خوشبختانه در کشور ما شیوع کمتری دارد.

آمار دقیقی از مبتلایان نداریم/تخمین وجود ۵۰هزار بیمار
بنا به دلایلی آمار دقیقی از میزان مبتلایان به‌ام اس در کشور نداریم، با این وجود تخمین‌ها از مبتلا بودن ۵۰هزار ایرانی به این بیماری حسی -حرکتی خبر می‌دهند که آمار نهایی و دقیقی محسوب نمی‌شود.

هر دردی، درد ‌ام. اس نیست/ تداوم ۲۴ساعته، رمز تشخیص علائم بیماری‌ام. اس
علائم بیماری بسیار متنوع است و در عین حال علائم ممکن است خیلی هم شایع باشد و بسیاری از افراد را نگران کند که هر درد عضلانی، علامت ابتلا به‌ام. اس است.
با توجه به مشترک بودن بسیاری از نشانه‌های ابتلا به ‌ام. اس با سایر بیماری‌ها، مهم‌ترین عاملی که می‌توان این نشانه‌ها را از علایم این بیماری خواند، مدت استمرار و پایداری بیش از ۲۴ ساعت است.

کاهش بینایی یک روزه، علامت ابتلا به‌ام. اس نیست
درگیری عصب چشم و کاهش بینایی یک و یا دوطرفه که به صورت ناگهانی ایجاد شود را می‌توان از علائم دانست با این حال، تاری دید به علت التهاب عصب چشم باید بیش از ۲۴ساعت به طول بینجامد.
علامت‌ها حسی بسیار متنوع هستند که بی‌حسی، مور مور شدن و گزگز کردن دست و پا و هر احساسی که بیمار می‌گوید نا‌خوشایند است، از جمله نشانه هابه شمار می‌آید و ممکن است این علائم در نیمه راست و یا چپ بدن باشد و طی چند روز نیز پیشرفت کند.

هر خارشی، زنگ خطر ابتلا نیست
گاهی احساس خارش در مراجعان مشکوک به ابتلا رویت می‌شود که این خارش در نواحی تنه و شانه‌ها، باید علت خاصی نداشته وهمچنین با دوام باشد تا بتوان آن را در لیست علائم بیماری‌ ام. اس دانست.

خستگی، ۷۰درصد بیماران را درگیر می‌کند
علامت خستگی بدن بسیار شایع است به طوری که در ۷۰درصد بیماران دیده می‌شود و بیمار اغلب می‌گوید که بعد از ۲ساعت کار احساس خستگی شدید و غیر قابل توصیف را دارد و اغلب در این موارد بیمار حس می‌کند که توانایی ادامه فعالیت‌های خود را ندارد.
علائم درگیری ساقه مغز و مخچه که به صورت علائم دو بینی و احساس لرزش در دید و محدودیت حرکت چشم ظاهر می‌شوند نیز می‌تواند از جمله علائم ابتلا باشد.

اختلال در تکلم، علامت صوتی مبتلایان
اختلال تکلم یکی دیگر از نشانه‌های بیماری‌ام. اس است که طی آن بیمار قادر به محکم صبحت کردن و ادای روان کلمات نیست.

مشکلات جنسی؛یکی دیگر از علائم ابتلا
عدم تعادل نیز یکی دیگر از نشانه هاست به طوری که بیمار می‌گوید راه می‌روم اما به سمت چپ و یا راست در حال افتادن هستم و بدون مانع زمین می‌خورم به همین منظور، این بیماران برای راه رفتن باید از جایی کمک بگیرند.
مشکلات ادراری از جمله تکرر و بی‌اختیاری و همچنین مشکلات جنسی یکی دیگر از علائم ابتلا هستند که متاسفانه بیماران مبتلا به‌ام. اس در گیر آن می‌شوند.
مشلات حرکتی که خود را در قالب ضعف در یک پا و یا هر دو نشان می‌دهد نیز باید بیش از ۲۴ساعت دوام داشته باشد و پس ازاین استمرار است که ضهف در مهارت‌های یدی نیز حاصل دیده می‌شود.


 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 9664