آشنایی با تخصص مغز و اعصاب

تخصص داخلی مغز و اعصاب.

 

بیماری‌های سیستم عصبی شامل مغز، نخاع و اعصاب محیطی به سه گروه تقسیم می‌شوند. دسته اول بیماری هایی که بر رفتار بیمار تاثیر می‌گذارند. افسردگی، اظطراب، اختلالات شخصیتی در این دسته قرار می گیرند. این گروه از بیماری‌ها توسط روان پزشکان یا متخصصین اعصاب و روان درمان می‌شوند. دسته دوم بیماری‌هایی هستند که بر عملکرد بدنی سیستم عصبی تاثیر می گذارند و با جراحی درمان پذیر نیستند. ام اس، صرع، بیماری پارکینسون در این دسته جای دارند و دارودرمانی اساس درمان آین دسته از بیماری هاست . این بیماران توسط متخصصین داخلی مغز و اعصاب درمان می‌شوند. اما گروه سوم بیمارانی را شامل می‌شود که می‌توان به وسیله جراحی به آنان کمک کرد. تومورهای مغزی، ضربه های مغزی، تومور نخاعی، صدمات نخاعی، دیسک کمر، گردن، پشت و بیماری‌های اعصاب محیطی مانند فشار روی عصب و قطع عصب جزو این گروه هستند. این بیماران توسط جراحان مغز و اعصاب درمان می‌شوند.

اختلالاتی که برای آنها باید به متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) مراجعه شود:

  1. سردرد و سرگیجه
  2. فراموشی و اختلالات حافظه
  3. تشنج و اختلالات سطح هوشیاری(غش کردن)
  4. گزگز مور مور دستها و پاها
  5. کمر درد
  6. فلج و ضعف دست ها و پاها
  7. افت و یا اختلال در سطح هوشیاری
  8. لرزش بدن (رعشه) یا کندی حرکات
  9. اختلالات خواب

کلینیک ویژه | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1401/04/11 - 10:46
  • 4082
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
کنترل عفونت

دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبت از تجهیزات آندوسکوپی

اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل

دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبات از تجهیزات آندوسکوپی

طبق قانون احتیاطات استاندارد، همه بیماران باید به‌عنوان منبع عفونت در نظر گرفته شوند. لذا تمام آندوسکوپ ها و تجهیزات جانبی آن‌ها باید قبل از استفاده برای بیمار بعدی کاملاً تمیز و عاری از میکروب شوند.

کارکنان واحد آندوسکوپی باید به‌طور کامل درزمینهٔ آماده‌سازی آندوسکوپ آموزش ببینند تا از انتقال میکروارگانیسم‌ها به بیمار و خودشان جلوگیری نمایند.

این آموزش شامل مراحل مختلف آماده‌سازی آندوسکوپ، رقیق‌سازی و استفاده از محلول‌های شیمیایی و نکات ایمنی مربوط به آن، بهداشت دست و وسایل حفاظت فردی است.

اطلاعات مربوط به هر بار آندوسکوپی مثل اسم بیمار، تاریخ و ساعت آندوسکوپی، نوع پورسیژر انجام‌شده، نام پزشک و شماره سریال آندوسکوپ باید در دفتر مخصوص یادداشت شود.

 

ادامه مطلب.....

  • گروه خبری : کنترل عفونت
  • کد خبر : 14606