واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات

اهداف
هـدف‌ اصلـی‌ از ایجاد خط مشی‌ امنیت‌ اطلاعات و سیستم‌های اطلاعاتی‌، محافظت‌ از دارائیهای‌ بیمارستان ‌ و فراهـم‌ کردن‌ محیط امن ‌بـرای‌ دسترسی به اطلاعات و بهره برداری از امکانات سیستم‌های اطلاعاتی اعضـای‌ بیمارستان ‌ می‌باشد.خط مشی امنیت‌ اطلاعات‌ متضمن تامین اهداف زیر است:
1-1- محرمانگی، صحت، اصالت و قابلیت دسترسی به اطلاعات بیمارستان  در سطوح مختلف تامین گردد.
1-2- دارائیها و امکانات‌ فن آوری اطلاعات بیمارستان ‌ در مقابل‌ دستبرد، اختلال و دسترسی‌ غیر مجازمصون‌ بماند.
1-3- استفاده‌ غیر مجاز و خلاف‌ قانون‌ از امکانات‌ فناوری اطلاعات ‌ بیمارستان ‌ صورت‌ نپذیرد.

تعریف واژه ها:   
منابع شبکه و ارتباطات‌ : هر نوع‌ تجهیزات‌ کامپیوتری‌، نرم‌افزار، شبکه‌ و تسهیلات‌ مربوطه‌ که‌ توسط بیمارستان  ‌تأمین‌ شده‌ باشد و اجازه‌ دسترسی‌ به‌ آن‌ توسط بیمارستان ‌ صادر گردد.
مسئول فناوری اطلاعات : اشخاصی که تحت نظارت مدیریت فناوری اطلاعات متصدی مدیریت و نگهداری اطلاعات فناوری اطلاعات می باشند.
مدیر سیستم‌ : شخصی‌ که‌ مجوز دسترسی‌ کامل‌ به‌ امکانات‌ یک سیستم فناوری اطلاعات (مثل پست الکترونیکی، وب، اتوماسیون اداری و...) ‌ را برای‌ اداره‌ یا نگهداری‌ آن‌ داشته‌باشد و از طرف‌ مدیریت فناوری اطلاعات منصوب‌ می‌گردد.
کاربر : شخصی‌ که‌ به هر طریق ممکن از امکانات‌ بیمارستان ‌ استفاده‌ می‌کند.
خط مشی:   
2-1- تمام‌ سیستمهای‌ رایانه‌ای و متعلقات آنها اعم‌ از دستگاههای‌ جانبی‌، نرم‌افزارها، اطلاعات، داده‌های ‌متعلق‌ به‌ بیمارستان ‌ (حتی‌ اگر از نظر فیزیکی‌ در محل‌ دیگری‌ واقع‌ شده‌ باشد) و یا در داخل‌ بیمارستان ‌ باشد.
2-2- سیستمهای‌ اطلاعاتی‌ که‌ متعلق‌ به‌ بیمارستان ‌ نیستند اما کاربرد آنها بر تجهیزات‌ متعلق‌ به‌ بیمارستان ‌ یا در داخل‌ شبکه‌ بیمارستان ‌ تأثیر می‌گذارد.
2-3- بستر شبکه، ‌ شبکه‌ بیمارستان ‌ اعم از شبکه‌های محلی و شبکه‌ی گسترده‌ی بیمارستان .
2-4- کلیه کاربران سیستمهای‌ اطلاعاتی‌ بیمارستان  .

2-5- سایر دارائی‌های بیمارستان ‌ که‌ ممکن‌ است‌ به علت‌ استفاده‌ نادرست‌ از سیستمهای‌ اطلاعاتی‌ در معرض‌تهدید قرار گیرند.
مسئولیت ها
مسئولیت‌ وضع‌ قوانین‌ و دستورالعمل‌های امنیتی‌ بیمارستان ‌ و همچنین‌ بررسی‌ مجدد و تجدید نظر در آنها بعهده‌ کمیته‌ فناوری اطلاعات‌ بیمارستان ‌ خواهد بود. این‌ کمیته همچنین‌ عالیترین‌ مرجع‌ قضاوت‌ در موردمسائل‌ و مشکلات‌ امنیت‌ اطلاعات‌ بیمارستان ‌ می‌باشد.
3-2- مسئولیت‌ اجرای‌ خط مشی‌ امنیتی‌ :
مسئولیت‌ اجرای‌ خط مشی امنیتی‌ در مورد حفاظت‌ فیزیکی‌، حفاظت شبکه‌، نرم‌افزارها‌ و اطلاعات از سیستمهای‌اطلاعاتی‌ در بیمارستان ‌ برعهده‌ مسئول فناوری اطلاعات خواهد بود. ضمنا هر سیستم‌ اطلاعاتی‌ بایـد دارای‌ مدیریـت‌ مستقلی‌ تحت‌ نظارت‌ مسئول‌ واحد باشد که‌ مجوز دسترسی‌ کامـل‌ (به منظوراداره‌ و نگهداری‌) به‌ آن‌ سیستـم‌ را خواهـد داشت‌.
3-3- مسئولیت‌ نظارت‌ بر اجرای‌ خط مشی امنیتی‌ :
مسئولیت‌ نظارت‌ بر اجرای‌ خط‌مشی‌های ‌ امنیتی‌ بیمارستان ‌ بر عهده‌ مسئول فناوری اطلاعات بیمارستان  ‌خواهد بود. در این‌ راستا، در صورتی‌ که‌ هر یک‌ از واحدها نتواند خط مشی‌های ‌ امنیتی‌ بیمارستان ‌ را بنحو مطلوب‌ اجرا نماید، مسئول فناوری اطلاعات موظف‌ است‌ کلیه‌ اقدامات‌ لازم‌ و قابل‌ قبول‌ را بـرای ‌تأمین‌ امنیت‌ و جلوگیری‌ از استفاده‌ نادرست‌ از امکانات‌ فناوری اطلاعات‌ بیمارستان ‌ به عمل‌ آورد.
3-4- مسئولیت‌ آموزش‌ خط مشی‌ امنیتی‌ :
مسئول فناوری اطلاعات بیمارستان ‌ موظف‌ است‌ تدابیر لازم‌ را برای‌ آموزش‌ سیاست‌ امنیت‌ اطلاعات‌به‌ مسئولین‌ واحدهای‌ مختلف‌ بیمارستان ‌، اتخاذ نماید. پس‌ از طی‌ این‌ مرحله‌، مسئولیت‌ آموزش ‌اعضای‌ هر واحد، بر عهده‌ مسئول‌ آن‌ واحد خواهد بود.
تبصره‌ 1: تمام‌ اعضای‌ بیمارستان ‌ (اعم‌ از اساتید، دانشجویان‌ و کارکنان‌) بعنوان‌ استفاده‌ کننده‌ از امکانات فناوری اطلاعات ‌ بیمارستان ‌، موظف‌ به‌ رعایت‌ معیارهای‌ امنیتی‌ مندرج‌ در سیاست‌ امنیت‌ می باشند.

روش انجام کار:   
کاربران شبکه رایانه ای بیمارستان  مسئول استفاده مناسب از منابع واطلاعات شبکه واحترام به حقوق دیگران می باشند واین قوانین شرایط استفاده مناسب از منابع اطلاعاتی بیمارستان  رابیان می کند :
کاربران منابع اطلاعاتی بیمارستان  بایستی حقوق مولفان و اجازه انتشارمطالب دیگران را احترام بگذارند و از زیر پا گذاشتن حقوق دیگران اجتناب کنند. این دستور العمل شامل استفاده مناسب از تمام منابع اطلاعاتی بیمارستان  شامل رایانه ها، شبکه ها و اطلاعاتی که در آنهاوجود دارد می شود.
این قوانین برای همه اساتید، کارکنان، دانشجویان وتمامی کسانی است که اجازه دسترسی به شبکه بیمارستان  برای آنهاایجادشده است .



سیاستها:
1- استفاده‌ از امکانات‌ فن‌آوری اطلاعات بیمارستان ‌ برای‌ اهداف‌ زیر قابل‌ قبول‌ است‌:
ـ تدریس‌ و یادگیری‌
ـ پژوهشهای‌ علمی‌
- افزایش‌ دانش‌ شخصی‌
ـ انجام‌ امور مشاوره‌‌ای‌ برای‌ مؤسسات‌ طرف‌ قرارداد بیمارستان ‌
ـ ایجاد ارتباطات‌ برای‌ دستیابی‌ به‌ اهداف‌ فوق‌
تبصره‌ 1: هر گونه‌ فعالیت‌ شخصی‌ در حد متعارف‌ در صورتیکه‌ مرتبط با اهداف‌ تجاری‌ نباشد قابل‌ قبول‌ است‌و مرجع‌ تشخیص‌ متعارف‌ بودن‌ استفاده از منابع شبکه‌، مسئول فناوری اطلاعات بیمارستان  می‌باشد .
تبصره‌ 2: کلیـه‌ استفاده‌های‌ فـوق‌ باید در چارچـوب‌ قوانین‌ جـاری‌ کشور و با رعـایت‌ حقوق‌ سایر افراد صورت‌ پذیرد.
تبصره‌ 3: در مورد فعالیتهایی‌ که‌ در فهرست‌ فوق‌ قرار نمی‌گیرند، صدور مجوز بعهده‌ مسئول فناوری اطلاعات و در صورت‌ لزوم‌ کمیته‌ فناوری اطلاعات‌ بیمارستان ‌ خواهد بود.
2- هر شخصی‌ که‌ به‌ شبکه‌ بیمارستان ‌ متصل‌ شود، بطور ضمنی‌ مقررات‌ و خط مشی‌های ‌امنیتی‌ بیمارستان ‌ را پذیرفته‌ است‌.
3- تمام‌ استفاده‌ کنندگان‌ از سیستم‌های‌ فناوری اطلاعات بیمارستان ‌ از جمله‌ کارکنان‌ و راهبران سیستم‌ها باید اصل‌ خصوصی‌ بودن‌ اطلاعات‌ در شبکه‌ و حفظ حریم خصوصی افراد را رعایت‌ نمایند.
4- مدیران‌ سیستم‌ تنها در صورت‌ لزوم‌ و با رعایت‌ مفاد آیین ‌نامه‌های استفاده از پست الکترونیکی و اینترنت بیمارستان  می‌توانند به‌ اطلاعات‌ کاربران‌ دسترسی‌ پیدا کنند و یا جریان‌اطلاعات‌ در شبکه‌ را بررسی‌ نمایند.
5- هر قراردادی‌ که‌ میان‌ بیمارستان ‌ و طرف دیگری‌ (اعم‌ از حقیقی‌ و حقوقی‌) منعقد گردد که‌ متضمن‌ استفاده‌ آن‌ طرف‌ از امکانات‌ فن‌آوری اطلاعات‌ بیمارستان ‌ شود، باید شامل‌ ماده‌ای‌ باشد که‌ در آن‌ لزوم ‌رعایت‌ مقررات‌ و خط‌مشی‌های‌ امنیتی‌ شبکه و سیستم‌های اطلاعاتی بیمارستان ‌ در آن تصریح‌ گردد.
6- تمامی کاربران بایستی در حفظ و استفاده بهینه از منابع اطلاعاتی شبکه و تجهیزات آن کوشاباشند.
7-کاربران نبایستی اقدام به جداکردن قطعات سخت افزاری از رایانه و یاحذف و نصب نرم افزار روی رایانه های متعلق به بیمارستان  نمایند ،مگر اینکه اجازه لازم را از مسئول فناوری دریافت کنند.
8- هیچ کاربری نبایستی با دسترسی کاربر دیگری وارد شبکه شود و از منابع شبکه استفاده کند این مورد شامل :
تلاش برای تغییر اطلاعات شخصی و یا بیمارستان ی افراد دیگر ،تلاش برای دسترسی به منابعی که خود شخص اجازه دسترسی به آنهاراندارد، تلاش برای ایجاد تغییرات درسیستمها، سیستم عاملها یا منابع اطلاعاتی، تلاش برای از کار انداختن رایانه(ها) ی بیمارستان  و یا تلاش برای از بین بردن و یا دستکاری اطلاعات موجوددر شبکه بیمارستان ، می باشد.
9- کاربران شبکه نبایستی نرم افزاری نوشته و یا نصب کنند که باعث اختلال درسایر رایانه ها و یا شبکه شود و به اطلاعات حساس و یا شخصی دیگران دسترسی پیداکنند، و یا باعث ایجاداشکال در اجزای نرم افزاری و یا سخت افزاری شبکه شوند.
10-کاربران شبکه نبایستی از نرم افزارها و یا برنامه های کاربردی استفاده کنند که باعث اختلال در کار سایر رایانه ها و یا دسترسی به حسابهای کاربری سایرین داشته باشد.
11- استفاده ازهرگونه نرم افزارمخربی که باعث صدمه زدن به رایانه ها و یا دسترسی غیر مجاز به اطلاعات شبکه شود مصداق جرم رایانه ای است .
12- کاربران شبکه بیمارستان  نبایستی به رایانه، نرم افزار، داده و یا اطلاعات شبکه، بدون داشتن اجازه دسترسی، دسترسی پیدا کنند و نبایستی درصورتیکه به شبکه بیمارستان  دسترسی دارند این دسترسی رابه دیگران بدهند.
13- لازم است کاربران شبکه هرنوع نقصی راکه در نرم افزارها و سیستم امنیت شبکه مشاهده می کنند، بلافاصله به مسئول فناوری بیمارستان  اطلاع دهند تا نسبت به رفع آن اقدام شود.
14- کاربری که به وی نام کاربری ورمز ورود اعطا شده است مسئول استفاده صحیح از این نام کاربری و رمز ورود است و استفاده غیر مجازاز آن و یا ارائه آن به دیگران تخلف میباشد.
15- کاربران شبکه بایستی حقوق دیگر کاربران رارعایت کنند، اکثر سیستم های بیمارستان  مکانیسم هایی برای محافظت از اطلاعات شخصی کاربران دارند، تلاش برای دور زدن این مکانیسمها برای دسترسی به اطلاعات سیستم ها و یا اطلاعات اشخاص مصداق جرم است.
16- استفاده از امکانات شبکه ای و ارتباطی بیمارستان  جهت گول زدن، تهدید، اذیت و آزار دیگران مجاز نمی باشد.
17- منابع ارتباطی و شبکه ای بیمارستان  نبایستی جهت ارسال موارد تبلیغاتی شخصی و یا تجاری مورد استفاده قرارگیرد.
18- کاربران نبایستی عمدابه دنبال بدست آوردن کپی یا تغییر در فایلهای اطلاعاتی، تغییر در نرم افزارها و یا تغییر در کلمات عبورسایر کاربران باشند.
19- منابع شبکه و ارتباطات بیمارستان  نباید در جهت جانبداری و یا تبلیغ از احزاب سیاسی مورد استفاده قرارگیرد.
20-مدیرسیستم برای حفظ امنیت و تسریع در عیب یابی سیستم ها میتواند با رعایت محرمانگی اطلاعات روی تمامی سیستمها مانیتورینگ نصب نمایند .این بند شامل دستگاههای امنیتی(ریاست ، مدیریت ،مسئول امور اداری،حراست)نمی شود.


واحد مدیریت اطلاعات سلامت


معاونت توسعه منابع


 

  • 1398/06/27 - 12:16
  • 2374
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ترمیم شکستگی و در رفتگی لگن استابولوم پس از یک عمل 6 ساعته

برای اولین بار در مرکز آموزشی درمانی نکویی هدایتی فرقانی قم فیکساسیون با پیچ بسته توسط ارتوپد مرکز آقای دکتر معظمی پور انجام شد . در این عمل.......

 

با مراجعه آقایی 40 ساله با شکستگی در ناحیه لگن و استابولوم به دکتر معظمی پور ارتوپد مرکز و پس از انجام تست های پاراکلینیکی از جمله سی تی اسکن 

شکستگی و دررفتگی در ناحیه لگن و استابولوم تایید و بیمار جهت انجام عمل جراحی ارتوپدی پس از بستری در بخش مربوطه به اتاق عمل جنرال انتقال و

طی بیش از 6 ساعت عمل جراحی ناحیه شکسته برای اولین بار در قم با فیکساسیون با پیچ انجام و عمل جراحی بدون هرگونه آسیب به عصب سیاتیک و

شرایط پایدار به بخش منتقل گردید در حال حاضر بیمار با شرایط مناسب و حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص گردید.

لازم به ذکر است عمل جراحی ارتوپدی توسط دکتر معظمی پور انجام شد.

 

 

 

 

 

گرافی های گرفته شده از بیمار پس از عمل 

 

 

 

-

لازم به ذکر است که حفره استابولوم قسمتی از استخوان لگن است که با سر استخوان ران مفصل میشود. شکستگی های استابولوم جزئی از شکستگی های لگن  بوده و از شدیدترین آسیب های سیستم اسکلتی هستند که توسط جراحان ارتوپد درمان میشوند و معمولا بر اثر تصادف اتومبیل یا سقوط از بلندی بوجود میایند.شکستگیهای استابولوم در هر سنی دیده میشوند.

 

 

در جوانترها شکستگی های استابولوم معمولا بدنبال ضربات پر انرژی مانند تصادف اتومبیل یا سقوط از بلندی ایجاد میشود و در سنین بالا غالبا  بر اثر ضربه های خفیف تر مانند زمین خوردن ایجاد گردند. ادر افراد مسن استخوان ها ضعیف هستند و ممکن است با یک زمین خوردن ساده بشکنند.

جراحی شکستگیهای استابولوم جزو اعمال جراحی پیچیده و مشکل ارتوپدی است چون از یک طرف قسمت شکسته شده در عمق لگن بوده و دسترسی به آن مشکل است و از طرف دیگر رگ های بزرگی که از لگن بطرف پا میروند و همچنین عصب سیاتیک و روده و مثانه در نزدیکی محل شکستگی هستند.

معمولا در حین حوادثیسر استخوان ران بر اثر نیروهایی که به آن وارد میشود بشدت به استابولوم ضربه زده و این ضربه شدید موجب شکسته شدن حفره استابولوم میشود.

گاهی اوقات در حین حادثه و در اثر نیروهایی که گفته شد، ممکن است سر استخوان ران از حفره استابولوم که حالا شکسته شده است خارج شود که به آن دررفتگی مفصل ران میگویند. پس در بسیاری اوقات، شکستگی استابولوم همراه با دررفتگی مفصل ران است

 

بر اثر شکستگی های استابولوم سطح بسیار صاف و یکنواخت آن شکسته و ناهموار شده و دیگر نمیتواند بستر مناسبی برای حرکت یکنواخت و نرم سر استخوان ران در آن باشد.

اگر اجازه داده شود تا شکستگی در همین وضعیت جابجا شده جوش بخورد، سطح مفصلی سر استخوان ران به سطح ناهموار استابولوم ساییده شده و این سایش میتواند بتدریج موجب از بین رفتن پوشش غضروفی سر فمور و استابولوم شود.

بعد از مدتی تمام غضروف روی سر فمور و داخل استابولوم از بین رفته و استخوان هم شروع به ساییده شدن و از بین رفتن میکند. این روند را آرتروز یا ساییدگی مفصل میگویند.

فعالیت روزمره بیماری که دچار ساییدگی مفصل میشود به علت ایجاد درد و محدودیت حرکت مفصل، بشدت کاهش میابد.

 شکستگی استابولوم میتواند موجب خونریزی شدید داخلی شود. این خونریزی ها اکثرا به علت شکسته شدن استخوان و خونریزی از سطح شکسته شده استخوان ایجاد میشوند ولی میتوانند به علل دیگری مثل پاره شدن بافتهای اطراف استخوانهای شکسته شده نیز بوجود آیند.

ندرتا به علت فشار لبه تیز شکستگی، عروق بزرگی که از مجاورت استابولوم عبور میکنند پاره شده که میتوانند خونریزی های شدیدی را ایجاد کنند.

شکستگی های استابولوم میتوانند با آسیب احشاء داخلی مثل روده و یا مثانه همراه باشند. گاهی اوقات در حین حادثه، اعصاب مجاور استابولوم بر اثر شکستگی آسیب میبینند.

این آسیب ها میتوانند موجب عوارضی مانند اختلال در حس و حرکت اندام تحتانی یا اختلال درعملکرد روده یا مثانه و یا عملکرد جنسی شوند.

علائم شکستگی استابولوم چیست؟

مهمترین علامت این شکستگی ها درد است. معمولا بر اثر شکستگی استابولوم درد شدیدی در ناحیه لگن بوجود میاید و حرکت اندام تحتانی دردناک میشود. ایستادن روی پای مبتلا، بسیار دردناک یا غیر ممکن است.

بدنبال این شکستگی محدودیت حرکتی در ناحیه مفصل ران بوجود میاید. به عبارت دیگر بیمار نمیتواند به راحتی ران خود را حرکت دهد.

این محدودیت حرکتی تا حد زیادی به علت درد ناشی از شکستگی است ولی میتواند بر اثر از دست رفتن شکل حفره استابولوم بدنبال شکستگی هم بوجود آید.

ممکن است تورم و کبودی در ناحیه لگن دیده شود که معمولا به علت خونریزی است.

در صورت شدید بودن شکستگی،  بیمار ممکن است دچار خونریزی داخل لگن شده و مقدار زیادی از خون خود را از دست بدهد. این از دست دادن خون میتواند منجر به بروز علائم شوک در بیمار شود.

 

  • گروه خبری : اخبار، اطلاعیه ها و مناسبتهای مرکز
  • کد خبر : 33677
کلمات کلیدی