منوی اصلی
همایشها و سمینارها
آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 8548
بازديدکنندگان امروز: 7
کل بازديدکنندگان: 2289367
بازديدکنندگان آنلاين: 1
زمان بارگزاري صفحه: 0.5304 ثانيه
بيماران ديابتي

 

"توصيه هاي تغذيه اي براي بيماران ديابتي"

 اگر برنامه مشخصي از نظر ميزان غذا و زمان غذا خوردن نداشته باشيد ، سطح قند خونتان تغيير زيادي مي کند . در افراد ديابتي ، قند خون خيلي بالا و خيلي پايين هر دو منجر به مشکلات و ايجاد عوارض مي شود . نگهداري قند خون در محدوده طبيعي مي تواند از ايجاد عوارض ديابت پيشگيري نمايد .

 براي آنکه سطح قند خونتان در حد طبيعي نگه داريد نکات زير را رعايت کنيد :

-          در روز سه وعده اصلي غذا ( صبحانه - ناهار - شام ) و سه ميان وعده    ( مابين صبح و ظهر - عصر - قبل از خواب ) داشته باشيد.

-          غذاي اصلي و ميان وعده ها را در يک ساعت مشخص مصرف نماييد ، نه زماني که احساس افت قند مي کنيد.

-          هرگز وعده اصلي و ميان وعده ها را در برنامه غذايي حذف نکنيد .

-          مصرف داروهاي مخصوص قند و يا تزريق انسولين نياز به مصرف ميان

-          وعده را به خصوص در وعده هاي عصر و آخر شب بيشتر مي کند .

-هر روز در يک ساعت مشخص ورزش ( ترجيحا نيم ساعت پياده روي ) کنيد .

گروههاي غذايي :

 در انتخاب يک گروه يا يک ماده غذايي ، تنها به ميزان انرژي( کالري ) آن دقت نکنيد . وجود برخي مواد در مواد غذايي اهميت زيادي از نظر سلامتي دارد به طور مثال ميوه ها، سبزيجات و بسياري از مواد نشاسته اي حاوي فيبر هستند. فيبرهاي غير محلول ( سبزيجات و حبوبات ) به سلامت دستگاه گوارش کمک    مي کنند و فيبرهاي محلول ( ميوه ها و غلات ) اثر مفيدي بر کنترل ديابت و چربي خون دارند. آنتي اکسيدانها نيز در پيشگيري از عوارض ديابت موثرند . اين موارد در سبزيجات برگ سبز، مرکبات ، دانه هاي روغني ( بادام و فندق ) و ماهي موجودند .

مواد نشاسته اي :

اين مواد شامل نان و غلات ، برنج ، سيب زميني ، ماکاروني ، حبوبات ، بيسکويت و ذرت است .

از آنجائيکه اين مواد قسمت اعظم رژيم غذايي را تشکيل ميدهد بايد سعي کنيد بهترين نوع آن را مصرف نماييد. بدين صورت که نان و غلات سبوس دار         ( سنگگ ، بربري ) مصرف شوند . استفاده از سيب زميني و ماکاروني محدود شود حبوبات نيز اگر به صورت خشک مصرف مي شوند ، شب تا صبح در آب خيسانده شده و آب آن دور ريخته شود. مصرف لوبيا و عدس به دليل فيبر فراوان توصيه ميشود .

ميوه ها : اين مواد نيز بايد به مقدار کافي ( متوسط؛  چهار عدد ) در رژيم غذايي موجود باشند. ميوه ها داراي مواد معدني ، ويتامين ،فيبر ، انرژي و مواد آنتي اکسيدان هستند. بهترين نوع مصرف ميوه ها به صورت خام و تازه مي باشند .

 

از مصرف ميوه هاي خيلي شيرين مانند ( خرما - موز - هندوانه ) و آب ميوه ها پرهيز نماييد.

سبزيجات :

سبزيها حاوي ويتامين ، مواد معدني و فيبر هستند، اما انرژي کمي دارند.سبزيجات نيز همانند ميوه ها ، آنتي اکسيدان دارند. گوجه فرنگي ، انواع کلم ها و سبزيهاي مختلف در گروه سبزيجات جاي دارند. سبزي ها را با مقدار خيلي کم آب بپزيد و حتي الامکان از سرخ کردن آنها بپرهيزيد. براي سالادها از سس کم چرب يا بدون چربي و يا روغن زيتون به همراه سرکه استفاده نماييد.

شير و ماست :

مصرف شير و ماست جهت تامين کلسيم و ساير مواد معدني مورد نيازبدن ، همچنين براي کنترل قند خون ضروري است . از نوع کم چرب شير و ماست استفاده کنيد.

گوشت وفراورده هاي پروتئيني :

اين گروه که جهت تامين پروتئين مورد نياز شما استفاده مي شوند ، شامل گوشت قرمز ( گاو ، گوسفند، شتر و ...) و سفيد ( ماکيان ، ماهي ) ، دانه هاي روغني    ( بادام زميني ، فندق ) ، پنير، سويا و تخم مرغ مي باشد. بهترين نوع مصرف ، استفاده از تخم مرغ آب پز ، پنير کم چرب و گوشت بدون چربي است . پوست مرغ يا ماکيان را قبل از پخت جدا کنيد. توصيه شده است به دليل خواص مفيد سويا، جايگاه ويژه اي براي آ ن در رژيم غذايي قائل شويد.

شيريني جات :

حاوي بستني ، کيک ، شيريني و شکلات مي باشد، که به علت دارا بودن شکر در آنها باعث افزايش سريع قند خون شما مي شود . در مصرف آنها احتياط نماييد و از بيسکويتهاي سبوس دار استفاده نماييد.

البته در حال حاضر به جز شکر ، شيرين کنندهاي فاقد کالري ( ساخارين ، آسپارتام و..) يا کم کالري ( سوربيتول ، مانيتول و..) نيز موجود هستند که در محصولات بدون شکر به کار مي روند ، اما دقت داشته باشيدکه به بقيه محتويات غذايي اين محصولات که معمولا حاوي چربي ، کربوهيدارت و پروتئين و کالري مي باشند نيز توجه کنيد .

چربي ها و روغن ها :

شامل سس سالاد، کره ، روغن و مارگارين مي باشد. علاوه بر اين ، شيريني ها اغلب چربي بالايي دارند. مصرف اين مواد نيز بايد محدود شود. بهترين نوع مصرف استفاده از روغن نباتي ،روغن مايع است. از ميان روغنهاي مايع ، روغن زيتون ، کنجد و کانولا نسبت به روغن آفتابگردان ارجح است . دقت کنيد که روغن مايع بايد به جاي روغن جامد مصرف شود نه آنکه به آن اضافه گردد. مصرف مارگارين به دليل چربي ترانس بالا توصيه نمي شود .

 

تهیه و تنظیم : مهشيد شکوري

                                         کارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني مرکز نکوئي

 

   دانلود : بيماران ديابتي.pdf           حجم فایل 376 KB
   دانلود : بيماران ديابتي.doc           حجم فایل 28 KB

 

خداوندا مرا از کسانی قرار دِه که دنیاشان را برای دینشان میفروشند نه دینشان را برای دنیاشان

ویژه مراجعین و همراهان
  • آموزش  پس از ترخیص فرم ها و فرآیندها

    ویژه بیماران ویژه پرسنل
نظرسنجی
هنگام مراجعه به مرکز فرقانی کدام خدمت را مطلوب تر ارزیابی می نمایید؟

خدمات درمانی
خدمات پاراکلینیکی
خدمات اداری مالی
خدمات هتلینگ

پیوندها