منوی اصلی
همایشها و سمینارها
آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 16893
بازديدکنندگان امروز: 735
کل بازديدکنندگان: 1964583
بازديدکنندگان آنلاين: 15
زمان بارگزاري صفحه: 1.1232 ثانيه
چگونگي تغذيه با لوله ( گاواژ)

 بسمه تعالي

دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني قم

       مرکز آموزشي درماني نکوئي - هدايتي

راهنماي چگونگي تغذيه با لوله ( گاواژ) براي همراه بيمار

با توجه به آنکه تغذيه مناسب با وضعيت بيمار شما عامل بهبودي وي مي باشد و هم اکنون نوع تغذيه بيمار توسط لوله از راه بيني به معده مي باشد .؛ نکات ذيل را به دقت مطالعه و عمل نمائيد :

1-بيمار شما بايد هر سه ساعت يکبار با لوله تغذيه شود . ساعات تغذيه بيمار 6 صبح ، 9 صبح ، 12 ظهر ، 3عصر ، 6 عصر ، 9 شب ، 12 شب ، مي باشد .

2-براي بيمار شما در دو نوبت ؛صبح  :ساعت 9 و ظهر :ساعت 12 دو ظرف مايع تغذيه گاواژ مخصوص  ، توسط بيمارستان به صورت تازه تهيه و آورده مي شود . در روي ظرف گاواژ بر چسب نام بخش ، شماره تخت بيمار و تاريخ تهيه مايع نوشته شده است . دقت نمائيد که ظرف گاواژ مختص بيمار شما باشد .  

3-ترکيب مواد غذايي اين مايع با توجه به گزارش آزمايشات روزانه و پرونده پزشکي و وضعيت بيمار شما ، توسط مسئول تغذيه بيمارستان تنظيم شده است و در اختيار شما قرار مي گيرد .

4-پس از هر بار استفاده از مايع گاواژ در ظرف را کاملا بسته و در يخچال نگهداري نمائيد و قبل از مصرف مجدد در نوبت بعدي ، مقدار مايع گاواژ مورد نياز را از يخچال خارج کرده و به دماي محيط رسانده و بعد براي بيمار استفاده شود  .

5-دقت نمائيد مايع گاواژي که در لوله مي ريزيد به هيچ وجه سرد نباشد و بسيار آرام مايع را وارد لوله نماييد تا براي بيمار مشکل گوارشي ايجاد نشود .

 6-قبل و بعد از هر بار تغذيه گاواژ، لوله را با كمي آب معدنی  جوشيده شستشو دهيد، تا هم آب روزانه مورد نياز بيمار تأمين شود و هم مسير لوله تميز شود.

7-مايع گاواژ روز قبل را براي مصرف روز بعد استفاده ننمائيد .

8- در صورتي که نياز به آوردن مواد غذايي خاصي باشد ، راهنماي برنامه غذايي توسط مسئول تغذيه در اختيار همراه بيمار و بخش قرار مي گيرد تا در ساعات معيني براي بيمار در نظر گرفته شود .

9-مايع تهيه شده توسط همراه بيمار به صورت تازه و روزانه و با رعايت کليه اصول بهداشتي ( به علت حساسيت شديد بدن بيمار به آلودگي مواد غذايي) در ظروف شيشه‏اي دربسته براي بيمار تهيه شود.

10-به هيچ وجه همراهان بيمار بدون مشورت با مسئول تغذيه اقدام به آوردن مواد غذايي ننمايند . زيرا احتمال دارد وضعيت بيمار را وخيم نمايد . ( به طور مثال براي بيماري که در آزمايشات او اوره و کراتينين بالا نشان داده مي شود ، آوردن عصاره گوشت ، خطر سکته قلبي را در فرد دو چندان مي کند )

11-در صورت هرگونه تغييرات مزاجي بيمار (مانند اسهال) ، مسئله را با مسئول بخش و مسئول تغذيه بيمارستان در ميان بگذاريد تا برنامه غذايي مخصوص تنظيم شود.

12-اگر بيمار شما هوشيار است، در زمان تغذيه با لوله بهتر است در وضعيت نشسته قرار گيرد.

13-زماني كه بيمار هوشياري خود را به دست آورد به تدريج با نظر پزشك معالج تغذيه دهاني را با قاشق مربا خوري براي بيمار شروع نمائيد تا روند بهبودي را زودتر طي نمايد.

  به اميد سلامتي هر چه زودتر بيماران 

مهشيد شکوري

  کارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني مرکز نکوئي

 

   دانلود : چگونگي تغذيه با لوله _ گاواژ_.pdf           حجم فایل 44 KB
   دانلود : چگونگي تغذيه با لوله ( گاواژ).doc           حجم فایل 30 KB
امام علی (صلوات الله علیه): اگر مردم میدانستند درون قبرها چه میگذرد حتی یک گناه هم نمیکردند.
نظرسنجی
هتلینگ بیمارستان را بعد از تحول سلامت چگونه ارزیابی میکنید؟

عالی
بسیار خوب
خوب
متوسط
ضعیف
بسیار ضعیف

پیوندها