منوی اصلی
همایشها و سمینارها
آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 13210
بازديدکنندگان امروز: 389
کل بازديدکنندگان: 1962219
بازديدکنندگان آنلاين: 5
زمان بارگزاري صفحه: 0.8892 ثانيه
بخش جراحي (عمل کيسه صفرا)

 هوالشافي

دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني قم                                                                                                                                                    

مركز آموزشي درماني نكوئي - هدايتي

توصيه هاي غذايي  براي بيماران با عمل کيسه صفرا( ويژه بخش جراحي )

براي رژيم غذايي بيماران با عمل کيسه صفرا اصل اين است که ناراحتي بيمار ، با دادن غذاهاي کم چرب به حداقل رسيده شود.  

۱- غذاهايي که مي توان از آن استفاده کرد، عبارتند از:

شير کم چربي- چاي - آب ميوه - نان -پنير کم چرب- تخم مرغ غني شده هفته اي سه عدد -چربي هاي گياهي

گوشت ها اعم از گوسفند و گوساله و مرغ و يا ماهي ها سرخ شده نباشد و به صورت آب پز يا کباب و يا بريان شده مي توان مورد استفاده قرار داد.

سوپ هاي صاف شده و ادويه جات از قبيل نمک، فلفل، ادويه به حد اعتدال

شيريني جات همه رقم از قبيل مربا- ژله- مارمالات و شکر آزاد است.

سبزيجات از قبيل هويج - سيب زميني - کلم و غيره همه نوع در صورت تحمل موقعي که بدون اضافه کردن کره و يا خامه آب پز شده باشند.

ميوه جات همه نوع در صورت تحمل بيمار مي تواند مصرف شود.

۲- غذاهايي که ميبايد پرهيز شود:

شير پر چرب -بستني که از شير پر چربي درست شده باشد- کيک ها و شيريني هايي که خامه و چربي داشته باشند.

تخم مرغ نيم رو و چربي هاي حيواني و چربي هايي مانند خامه و سس سالاد .

از گوشت هايي که به صورت کنسرو شده پرچربي و يا گوشت هاي چرب - سوسيس- کالباس  مي بايد پرهيز شود.

سوپ هايي که با خامه و شير چرب درست شده اند، شيريني هايي از قبيل شکلات ها و غيره همچنين در صورتي که بيماران نتوانند ادويه جات را تحمل نمايند بهتر است پرهيز گردد.

 از ميوه جات کال و نارس مانند سيب کال و همچنين مصرف توتها  که  ممکن است بيماران تحمل ننمايند، پرهيز شود.

 به طور کلي بايد از غذاهاي سرخ شده، آجيل - زيتون- شورها ( از قبيل خيار شور) ذرت بوداده و چاشني هاپرهيز به عمل آورد .

بعد از عمل جراحي کيسه صفرا و بيرون آوردن کيسه صفرا بيماران پس از مدت کوتاهي که از غذاهاي کم چربي استفاده نمودند مي توانند رژيم غذايي خود را تغيير داده وبا توجه به سطح تحمل گوارشي از غذاهاي ديگر به صورت آزادانه استفاده نمايند .

ناگفته نماند که ممکن است به بعضي ها غذاهايي از قبيل شير- سوسيس- کالباس و غيره حساسيت داشته و هضم اين غذاهاي برايشان مشکل باشد در اين صورت بهتر است از خوردن غذاهايي که نمي توانند تحمل نمايند پرهيز نمايند.

بهتر است مواد غذايي نفاخ (مانند کلم ، انواع لوبيا ، تره ، تربچه ،... ) در رژيم غذايي محدود گردند. فيبرهاي خشن و غذاهاي پرادويه ، موجب تشديد حرکات انقباضي  شده  و موجب اختلال بيشتر کيسه صفرا ميشوند.

تهيه و تنظيم : مهشيد شکوري

کارشناس  ارشد تغذيه  و رژيم درماني مرکز نکوئي

 

   دانلود : عمل کيسه صفرا_ ويژه بخش جراحي.pdf           حجم فایل 47 KB
   دانلود : عمل کيسه صفرا( ويژه بخش جراحي.doc           حجم فایل 26 KB
امام علی (صلوات الله علیه): اگر مردم میدانستند درون قبرها چه میگذرد حتی یک گناه هم نمیکردند.
نظرسنجی
هتلینگ بیمارستان را بعد از تحول سلامت چگونه ارزیابی میکنید؟

عالی
بسیار خوب
خوب
متوسط
ضعیف
بسیار ضعیف

پیوندها